• Predškoláci v prvej triede

          • Tento týždeň naši predškoláci zavítali do prvej triedy. Zoznámili sa so školským prostredím a vyskúšali si školské lavice, ktoré na nich od septembra čakajú.

          • Turnaj v stolnom tenise - krajské kolo

          • Naši chlapci reprezentovali školu na krajskom kole turnaja v stolnom tenise v Čadci aj napriek tomu, že sa práve nachádzali na lyžiarskom výcviku. Ďakujeme aj pánovi Petercovi za to, že im to umožnil.

          • Škôlkari v obecnej knižnici

          • MAREC - mesiac knihy. Naši škôlkari boli navštíviť obecnú knižnicu, kde si porozprávali ako sa správať v knižnici a prečítali si príbeh, o ktorom diskutovali. Veľmi sa im to páčilo a sľúbili, že sa do knižnice určite vrátia. Ďakujeme p. Brndiarovej za čas, ktorý nám venovala.

          • Darujte 2% z dane nášmu ZRPŠ

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Všetkým vopred ďakujeme.

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to.

            Ako postupovať:

            1. Ste zamestnanec a ročné zúčtovanie dane za Vás robí zamestnávateľ?

            1. Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil  Potvrdenie o zaplatení dane.
              Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.
            2. Vyplňte Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane, v ktorom sú už vyplnené údaje o prijímateľovi.
            3. Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením), doručte do 30. 04. 2023 na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

            2. Podávate si daňové priznanie sami?

            1. Riadne vyplňte daňové priznanie.
            2. Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov fyzickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať, minimálne však 3 Eura.
            3. V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 1 prijímateľa
            4. Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31. 03. 2023) na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

            3. Postup pre právnické osoby

            1. Riadne vyplňte daňové priznanie.
            2. Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov právnickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať. Môžete určiť jedného alebo viacerých prijímateľov s uvedením príslušných súm (každému však najmenej 8 Eur).
            3. Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania na Váš daňový úrad (zvyčajne podľa Vášho sídla) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.




            Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:

            Obchodné meno alebo názov:

            Rodičovské združenie pri Základnej škole s Materskou školou v Partizánskej Ľupči

            Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo:

            Partizánska Ľupča 419

            Právna forma:

            občianske združenie

            Identifikačné číslo (IČO/SID):

            37974033


            Vyhlasenie_o_poukazani_podielu_zaplatenej_dane_za_rok_2022_-_ZSPL.pdf

          • Žiak mesiaca - február

          • Oznamujeme, že ŽIAKMI ŠKOLY za mesiac FEBRUÁR sa stávajú:

            Za 1.stupeň Zara Brontvai (2.A)

            Za 2.stupeň Adriana Hrnčiarová (6.A)

            Gratulujeme!

          • Návšteva knižnice 2.A

          • Naši druháci strávili príjemné piatkové predpoludnie v knižnici v Liptovskom Mikuláši. Potrápili si hlavičky v čitateľskom kvíze o knihe "Danka a Janka". Úspešne ho všetci zvládli. Pani knihovníčka ich za to patrične pochválila a odmenila. Už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu.

          • Projektové vyučovanie - Deň turistických sprievodcov

          • Pred jarnými prázdninami sme v škole ešte stihli projektové vyučovanie a zahrali sa na turistických sprievodcov, ktorí oslavujú svoj deň 21.februára. Každá trieda sa previedla vybranou krajinou, zoznámila so zvykmi, prírodnými a kultúrnymi krásami, či tradičnými odevmi a kuchyňou - samozrejme s ukážkami a ochutnávkou, dokonca sa aj hralo a tancovalo (poľská mazurka). Príprava bola náročná, ale veríme, že výsledok stál za to.

            Ďakujeme o zapojenie sa nielen žiakom a učiteľom, ale aj rodičom, ste skvelí!

          • Beseda s gynekológom

          • V rámci VMR sa uskutočnila beseda s gynekológom MUDr. Luníčkom. Žiaci posledných ročníkov sa dozvedeli o možnostiach antikoncepcie a aké sú problémy spojené s menštruáciou. Pán doktor im poskytol priestor aj na súkromné otázky, na ktoré odpovedal odbornými radami. Na záver rozdal žiačkam menštruačné kalendáriky.

          • Prednáška o kritickom myslení

          • 20. februára žiaci 8.A a 9.A navštívili Mestskú knižnicu v Ružomberku. Prednáška o kritickom myslení ich veľmi zaujala a s radosťou kládli zvedavé otázky. Tešíme sa na ďalšie stretnutie.

          • Celoškolská sánkovačka

          • Naša piatková celoškolská sánkovačka dopadla na výbornú! Od lavíc a učebníc sme sa nachvíľu presunuli na čerstvý vzduch. Sánky, boby, lopáre, dokonca aj vrecia sa premávali po ľupčianskom kopci. Dali sme si aj súťaž o najdlhšiu jazdu, v ktorej zvíťazil Matúš Kubáň vďaka svojim dokonale navoskovaným bobom. Aj keď počasie nám až tak neprialo, atmosféra bola skvelá.

          • Návšteva horára na prírodovede

          • Dnes sme mali na hodine prírodovedy na návšteve pána Urbana. Štvrtáci sa veľa dozvedeli nielen o lesníctve a poľovníctve, naučili sa aj rozdiel medzi rohom a parohom, videli lebky medveďa, líšky, jazveca aj srnca. Na chvíľu sme sa dokonca ocitli v lese počas jelenej ruje.

          • Projekty - týždeň manželstva

          • Tento týždeň sa niesol v znamení lásky, priateľstva a porozumenia. Odštartoval to Valentín a my sme si so žiakmi na hodine ETV vysvetlili význam manželstva v rámci Národného týždňa manželstva (13.-19.2.23).

          • Karneval v škole

          • Počas piatkového popoludnia naša škola ožila a premenila sa na rozprávkové miesto plné masiek a kostýmov. Všetkých žiakov ráno vítala veselá hlavná chodba plná farieb, ktorú sme spolu ozdobili. Karneval začal prezentáciou kostýmov. Vidieť sa tu dal naozaj hocikto – Harry Potter, Shrek, Kleopatra, ale aj upratovačka alebo volské oko. Žiaci si spolu zatancovali a zasúťažili v rôznych disciplínach. Tie pre nich pripravili ich spolužiaci zo Školskej žiackej rady. Ocenili sme výhercov súťaží a vyhlásili najlepšie masky karnevalu, za ktoré hlasovali všetci zúčastnení. Každý si pochutil na výborných šiškách od Rady rodičov a do tanca nám zahral DJ Braňo. Bolo super.

            Ale masky ešte neodkladajte, stretneme sa túto sobotu na fašiangovej burse!

            Svoj vlastný karneval mala aj naša materská škola. Deti si od rána užívali - tancovali, pochutnávali si na rôznych dobrotách a navzájom sa tešili zo svojich masiek.

          • Spoločné korčuľovanie v Čutkove

          • Korčulko za nami..Bolo fantasticky! Aj slniečko sa ukázalo, decká vyšaleli, niektorí zdokonalili, a nováčikovia na korčuliach dokonca naučili! Takýchto akcií chceme kľudne aj viac. Ďakujeme Čutkovo a hokejovému oddielu z Ľupče!

          • Žiak mesiaca - január

          • Oznamujeme, že ŽIAKMI ŠKOLY za mesiac JANUÁR sa stávajú:

            Za 1.stupeň Mariia Kyreienko (4.A)

            Za 2.stupeň Natália Mráziková (7.A)

            Gratulujeme!