• Družinárske kúpanie

          • Keď sa začína otepľovať, naši žiaci z ŠKD už vedia, že sa môžu tešiť na družinárske kúpanie. Tak tomu bolo aj tento školský rok. V mesiaci máj a jún žiaci ŠKD s p.vychovávateľkami a p.asistentkami strávili pár hodín v bazéne Hotela Sojka v Malatínoch.

          • Športový deň základnej školy

          • Naša škola dnes žila športom. 26. jún bol u nás Športový deň, kde sa žiaci (ale aj učitelia) predviedli v rôznych disciplínach. Začali sme z ostra - hneď v úvode sa žiaci prvého stupňa a potom aj žiaci druhého stupňa postavili proti učiteľom ZŠ vo futbalovom zápase roka. S mladšími žiakmi sme tesne prehrali, so staršími sa nám podarilo uhrať remízu. Po tomto vyčerpávajúcom súboji sa každý žiak pustil do plnenia športových disciplín a snažil sa v nich získať čo najväčší počet bodov. Nakoniec si sily zmerali deviataci (trénovaní volejbalisti) a volejbalistky zo zborovne (trochu menej trénované). Ocenení medailou boli všetci, pretože každý dal zo seba maximum a predviedol super výkon, no súťaživosť je tiež motivujúca, a preto sme vyhlásili aj víťazov z každého stupňa.

            Športovcami ZŠ s MŠ Partizánska Ľupča za rok 2023/2024 sa stali:

            1. stupeň: 

            Dievčatá

            1. miesto Anna Kyreienko

            2. miesto Anabela Benčová

            3. miesto Gabriela Ťapajnová

            Chlapci

            1. miesto Martin Sameliak

            2. miesto Artúr Kráľ

            3. miesto Šimon Hošala

            2. stupeň:

            Dievčatá

            1. miesto Karolína Švidroňová

            2. miesto Natália Hrdinová

            3. miesto Vanesa Sameliaková

            Chlapci

            1. miesto Damián Dobák

            2. miesto Matej Urban

            3. miesto Miroslav Rybár

            GRATULUJEME!

          • OŽAZ

          • Dnešné cvičenie Ochrana života a zdravia nám prišli spestriť členovia armády SR. Nadšenie v očiach našich žiakov bolo úžasné. Prišli si na svoje chlapci aj dievčatá. Ukázali, akí skvelí sú v zdravotnej príprave - oživovali, obväzovali a preukázali teoretické vedomosti. Aj nájsť miesto na mape podľa súradníc bola pre nich hračka. No a hádzanie granátom a skúška zbraní, to bolo top. A prezradíme vám, že pri preťahovaní lanom sme boli lepší ako vojaci. Ďakujeme za super deň strávený s týmito ľuďmi!

          • Beseda s Gabrielou Gajanovou

          • Dnes našu základnú školu navštívila významná športová osobnosť - vicemajsterka Európy v atletike z Ríma 2024, Gabika Gajanová. Prišla k nám, aby sa podelila o svoj inšpiratívny príbeh. Boli sme plní nadšenia a očakávania. Po srdečnom privítaní od pána riaditeľa začala rozprávať o svojej ceste k úspechu, zdôrazňujúc význam disciplíny, vytrvalosti a viery v seba. Potom nasledovala interaktívna časť, kde žiaci kládli otázky o jej tréningoch, stravovacích návykoch a osobných zážitkoch zo súťaží. Každý žiak si odniesol aj autogram a spoločnú fotografiu. Návšteva atlétky zanechala v žiakoch hlboký dojem a motiváciu pracovať na svojich snoch. Na záver Gabika odovzdala škole symbolickú bežeckú tretru s jej autogramom, ktorá bude vystavená v školskej trofejnej miestnosti ako pripomienka tohto nezabudnuteľného dňa.

            Ďakujeme za jej čas a ochotu inšpirovať našich žiakov. Veríme, že jej návšteva v nich zanechala hlboký dojem a motivovala ich k dosahovaniu vlastných úspechov.

          • Družstvá mladých záchranárov

          • 18.6.2024 sa starší žiaci zúčastnili súťaže pre školy Liptova "Družstvá mladých záchranárov", organizovanej Slovenským Červeným krížom v Liptovskom Mikuláši. V silnej konkurencii síce nezískali popredné miesta, ale preukázali výborné znalosti z praktického poskytovania prvej pomoci i teoretické vedomosti z histórie Červeného kríža. Vedieť poskytnúť prvú pomoc je neoceniteľné, a preto nás veľmi teší záujem našich žiakov vzdelávať sa v tejto oblasti aj vo svojom voľnom čase. Sme na vás hrdí.

          • Žiak mesiaca JÚN

          • Oznamujeme, že ŽIAKMI ŠKOLY za mesiac JÚN sa stávajú:

            Za 1.stupeň Lea Sklenárová (1.A)

            Za 2.stupeň Michal Černoch (9.A)

            Gratulujeme!

          • Posledná hodina Zippyho kamaráti

          • V utorok sme s prváčikmi úspešne ukončili preventívny program Zippyho kamaráti. Všetko, čo sme sa za celý školský rok naučili, sme si pripomenuli a napísali na papier. So Zippym sme sa naposledy odfotili a rozdali si sladké odmeny.

            Počas programu Zippyho kamaráti deti hravou formou samy hľadali možné riešenia bežných situácií. Snažili sa vymyslieť čo najviac možností a potom vybrali tú najvhodnejšiu pre danú situáciu. Pomáhali si navzájom, radili a podporovali sa.

          • Čas premien

          • Na včerajších prednáškach "Čas premien" sa mladší, no aj starší žiaci dozvedeli o zmenách v čase dospievania, čoho by sa mali vystríhať a ako v zdraví a pohode prežiť vlastný čas premien.

          • Exkurzia Múzeum ručnej výroby papiera

          • Viete, že papier sa dá vyrobiť aj zo slonieho trusu a kávových šupiek? Na vlastné oči sa o tom presvedčili žiaci piateho a deviateho ročníka na exkurzii v Múzeu ručnej výroby papiera v Ludrovej. Vyrobili si tu aj vlastný papier s erbom Partizánskej Ľupče.

          • Exkurzia - ZOO Spišská Nová Ves 2.A

          • Zdá sa vám, že druháci chodia často na nejaké výlety?

            Exkurziu do ZOO si však naozaj museli zaslúžiť, a to „SPOLOČNOU SNAHOU“, ktorú vyvinuli počas celého školského roka. Všetci sa usilovali, aby prispeli svojou snahou, získať čo najskôr fazuľky a naplniť nimi fľašu „SPOLOČNÁ SNAHA“. Za čo ich dostávali? Väčšinou za rešpektovanie dohodnutých pravidiel (napr. prichystanie si pomôcok na nasledujúcu hodinu), za pomoc spolužiakom a pani učiteľke, ale najviac fazuliek získali za prečítané knihy, spolu ich bolo 82! A to si naozaj zaslúži odmenu.

            A tak sme sa v stredu 12.6. vybrali na exkurziu do ZOO v Spišskej Novej Vsi. Žiakom sa páčilo, že sme tam necestovali autobusom, ale vlakmi, a to až šiestimi. V ZOO sme samozrejme obdivovali rôzne exotické zvieratá a niečo sme sa o nich aj dozvedeli. Najviac času sme strávili asi pri opiciach, ktoré sa medzi sebou správali podobne ako niektorí ľudia. Naľakalo nás hlasné škriekanie papagájov, ktoré sa spolu hádali. Páčilo sa nám, že sme mohli vojsť do ohrady ku kozám a kŕmiť ich. V ZOO bol aj skákací hrad, preliezky a lanová dráha, takže každý si tam našiel niečo, čo vyskúšal, a na čom sa mohol aj zabaviť. Opäť sme spolu zažili SUPER deň.

          • Žiak mesiaca MÁJ

          • Oznamujeme, že ŽIAKMI ŠKOLY za mesiac MÁJ sa stávajú:

            Za 1.stupeň Adrián Peterec (2.A)

            Za 2.stupeň Matúš Juráš (6.A)

            Gratulujeme!

          • English Star

          • Ďaľší ročník súťaže English Star za nami. A tentokrát s vyššou účasťou a lepšími výsledkami.100% úspešnosť dosiahli Artúr Kráľ a Natália Mráziková. Ostatní zapojení tiež so skvelými výsledkami. 

            Thank u guys, u r amazing!!!

          • Noc v karavanoch 2.A

          • Žiaci druhého ročníka sa počas svojho krúžku „Z každého rožku trošku“ v piatok vybrali do Ľupčianskej doliny opekať špekáčiky a viacerí prežili neopakovateľnú noc Na začiatku to s počasím vôbec nevyzeralo dobre. Aj sme zvažovali, či do toho ísť, lebo keď sme odchádzali z P. Ľupče do doliny, slabo pršalo. Deťom to však nevadilo a aj napriek tomu sme si založili oheň a opekačka mohla začať. Pri ohni sme si s gitarou zaspievali niekoľko ľudových piesní a keď prestalo pršať, na lúke sme si zahrali futbal, bedminton a rôzne iné hry Po zotmení deviati odvážlivci zostali spať v karavanoch a ráno sme sa prebudili do nádherného dňa, v ktorom sme mohli pozorovať prírodu okolo nás a zasúťažiť si spolu Na obed sme sa, plní zážitkov, vrátili domov. Ďakujeme pani učiteľke Vanochovej za toto dobrodružstvo.

          • Deň detí

          • Tento rok sme na Deň detí zorganizovali epický výlet do Vodného parku Bešeňová, ktorý si naši žiaci pre veľký úspech vyžiadali po dvoch rokoch znovu . Užili si tobogánové preteky, prudké vlnobitie aj relax v termálnom bazéne. A nechcelo sa nám odísť ani po niekoľkých hodinách! 

            Ostatní žiaci si zatiaľ v škole spolu so škôlkarmi užívali kúzelnícke triky, maľovanie na tvár a skákací hrad. O pestrý program sa postaral DHZ z Partizánskej Ľupče a naše milované koníky. A samozrejme nechýbali ani špekačky.

            Dúfame, že ste si všetci užili svoj deň a prajeme vám len to najkrajšie!

          • Beseda s včelárkou

          • Piatok patril aj prednáške o včelách. Veľmi pútavo a energicky nám o nich porozprávala včelárka a zároveň pani učiteľka z neďalekej Ľubele Erika Hrnčiarová Miklášová. To, že najviac sa narobia robotnice alebo že včely sa dorozumievajú tancom, sme už mnohí vedeli, ale ako nakoniec skončia trúdy, pár z nás prekvapilo. Mladší žiaci mali možnosť vyskúšať si aj špeciálny oblek či rukavice. Páčila sa nám aj názorná ukážka včelieho plástu, rámiku, peľu či refraktometra. A vedeli ste, že včelí roj nie je nebezpečný, včely nevidia červenú farbu alebo že med sa nikdy nepokazí? Besedu s včelárkou podporila Komunitná nadácia Liptov. Ďakujeme!