• Včely očami detí

          • Aj keď sú prázdniny v plnom prúde, naša škola žne úspechy. Žiačka Viktória Nagranová si na podujatí Včelárska nedeľa prevzala cenu za 3.miesto vo výtvarnej súťaži Včely očami detí. Srdečne gratulujeme.

          • Oznam

          • Od stredy 6.7.2022 je budova a celý areál školy pre verejnosť zatvorený z dôvodu rekonštrukcie našej materskej školy. Návštevníci môžu vstúpiť do priestorov len v sprievode poverenej osoby, ktorej pokynmi sú povinní sa riadiť a sú povinní pred každým vstupom na pracovisko nahlásiť svoju prítomnosť na sekretariáte školy.

          • Opekačka v ŠKD

          • Posledný deň v ŠKD pani vychovávateľky usporiadali pre družinárov zábavné popoludnie spojené s opekačkou a rôznymi aktivitami v školskom altánku. Zohriali sa na slniečku aj pri ohníku a unavení, zadymení a spokojní sa rozišli na prázdniny.

          • Slávnostné ukončenie šk.roka 2021/22

          • Dňa 30.6. sa v škole stretli zamestnanci školy, pán starosta, žiaci a ich rodičia, aby sme spoločne ukončili tento školský rok.

            Vypočuli sme si príhovor pána riaditeľa a pána starostu, rozlúčili sme sa s chlapcami z deviateho ročníka, ktorí odchádzajú na strednú školu a vyhlásili sme ocenených žiakov: Michala Černocha, Timoteja Peterca, Alicu Smitekovú a Viktóriu Nagranovú, ktorým pán riaditeľ poďakoval za úspešnú reprezentáciu našej školy na celoslovenských súťažiach a olympiádach.

            Po tom, ako triedne pani učiteľky svojim žiakom odovzdali v triedach vysvedčenia, zažili deviataci svoje posledné zvonenie na základnej škole.

          • Koncoročné výlety

          • Posledné dni školského roka sme si spoločne užili na koncoročných výletoch.

             

            Prváci a druháci boli na výlete v Kvačianskej doline. Navštívili Mlyny-Oblazy, nakŕmili kozičky, dozvedeli sa, čo je gáter a nakukli do kováčskej dielne. Pútavo im o tom rozprával p.starosta L.Balážec.

            Žiaci tretieho až piateho ročníka navštívili hrad Strečno. Po ceste autobusom dobre padol mierny výstup k hradnej bráne, počas ktorého sa žiaci oboznámili na informačnej tabuli s rastlinami rastúcimi v areáli. Po prehliadke hradu sa výletníci osviežili v bufete na Paseke, a potom si prezreli rôzne drevené domčeky. Napríklad domček bylinkárky, rybára a zazvonili si na zvonici.

            Šiestaci boli na školskom výlete v Pavčinej Lehote, kde im polovičky stískalo na bobovej dráhe. Pokochali sa krásnym pohľadom z neďalekej vyhliadky a napokon zaháňali horúce počasie a smäd v peknom prostredí pod Chopkom.

            Žiaci siedmeho a ôsmeho sa zúčastnili školského výletu v Tarzánii. Výlet bol super, všetci si ho užili.

            Deviataci sa na výlet vybrali do Liptovského Mikuláša. Zahrali si bowling, potom sa zasmiali v 5D kine a nakoniec precvičili bicepsy na boulderingovej stene. 

          • Účelové cvičenie

          • V piatok 24.júna sme si užili účelové cvičenie na pôde inej školy. Zasúťažili sme si v mnohých disciplínach, ktoré pre nás pripravili žiaci Základnej školy Liptovská Teplá, kde sme si preverili svoje vedomosti v topografii, prvej pomoci, civilnej ochrany atď.