• Bezpečne do školy

          • Vo štvrtok sme sa boli pozrieť na akciu záchranných a policajných zložiek s názvom Bezpečne do školy, ktorá sa konala v Čutkovskej doline. Videli sme prácu psovodov so psami, ktorí pochytali zlodejov a vyhľadali omamné látky. Záchranári spolu s hasičmi zachránili zranených z vozidla a hasiči jedno horiace uhasili. Policajti strieľali a ponad hlavy nám lietal dron. Prezreli sme si záchranársku techniku a za program sme poďakovali potleskom. Slniečko svietilo a my ďakujeme za ďalší skvelý deň v adaptačnom týždni.

          • Projektový deň čokolády/ Deň bez áut

          • "Mňam " sa nieslo projektovým dňom. Zaujímavosti o čokoláde sme si preverili v kvíze, vyrobili sme si fajnotky z ovocia a rozpustenej , nechýbala ani ochutnávka, ale najviac sme sa zabavili pri čoko tanci.  Druhá časť bola environmentálna. Oslávili sme Svetový deň bez áut, a to už samotným príchodom do školy, kto mohol, prišiel bicyklom alebo kolobežkou. Na deti čakali rôzne disciplíny. O zábavu bolo postarané a už teraz sa tešíme na ďalšie projektové vyučovanie.

          • OŽAZ

          • Druhý deň v škole sme spolu absolvovali OŽAZ (Ochrana človeka a zdravia), ktorý mal formu pochodu v prírode.  Pri tejto prechádzke sme si uvedomili, v akom krásnom prostredí žijeme. Nakoniec sme šťastlivo dorazili do cieľa, kde nás čakalo prekvapenie - sladká odmena, vodné osvieženie a každý si mohol zasadiť a zobrať domov svoju palmu! Ďakujeme pánovi Milanovi Kráľovi a jeho Slovenským trópom.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2024/25

          • Vitajte v novom školskom roku! Tešíme sa na spoločné chvíle plné získavania nových vedomostí, zážitkov a priateľstiev. Dnes sme slávnostne otvorili školský rok 2024/2025.

            Prajeme vám úspešný štart!

          • Oslavy SNP v Partizánskej Ľupči

          • Dňa 29.8.2024 sme si pripomenuli 80. výročie SNP. Naši žiaci Aďka Hrnčiarová, Tamarka Švecová a Maťko Kráľ prispeli k oslavám svojím hovoreným slovom, básňou a piesňou, za čo im veľmi ďakujeme.

          • Adaptačný týždeň - program

          • Po návrate z prázdnin je dôležité poskytnúť žiakom čas na adaptáciu, aby sme sa mohli plynule vrátiť do každodenného režimu a obnoviť pracovné a študijné návyky bez zbytočného stresu. Program nášho adaptačného týždňa na ZŠ bude takýto. U nás sa žiaci návratu do školy báť nemusia.

          • Spoločne sme vymaľovali triedu

          • HOTOVO! Dňa 23. a 26. augusta sme spojili sily s rodičmi, ktorí nám prišli pomôcť s vymaľovaním triedy 3.A (ŠKOLSKÝ KLUB DETÍ). Vďaka našej práci sa trieda premenila na krásne a čisté miesto, kde sa deti budú cítiť ešte lepšie. Táto aktivita nielenže skrášlila školské prostredie, ale aj posilnila komunitu a ukázala, aká veľká sila je v spolupráci. Ďakujeme pani Urbanovej, pánovi Benčovi a pánovi Polónimu, ktorí venovali svoj čas a energiu, aby naši žiaci mohli tráviť dni v ešte príjemnejšom prostredí. Ste skvelí! Dúfame, že nabudúce sa podarí zapojiť do podobnej udalosti ešte väčšiemu počtu rodičov.

          • Prázdninový tábor

          • Náš Prázdninový zážitkový tábor bol opäť skutočne ZÁŽITKOVÝ! Žiaci si užili veľa zábavy a rôznych aktivít. O bohatý program sa im postarali naše skvelé pani učiteľky, ale aj tím animátorov.

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2023/24

          • Posledný deň školského roka sa niesol v slávnostnom duchu. Prvá časť sa uskutočnila v Kultúrnom dome. V úvode všetkých privítali štvrtáci svojím programom, ktorým sa zároveň rozlúčili s prvým stupňom základnej školy. Pán riaditeľ nám potom pripomenul všetko, čo sme za tento školský rok stihli. A bolo toho skutočne veľa! Následne boli odovzdané ocenenia žiakom, ktorí stáli na stupni víťazov v okresných kolách olympiád a súťaží. Ocenili sme žiakov za úspechy v športe, slovenskom jazyku, recitácii, matematike, technike, geografii a výtvarnej výchove. Samozrejme sme na pódium zavolali aj žiakov mesiaca za celý školský rok. Prváci popriali deviatakom všetko dobré v ich ďalšej životnej ceste. Samotná rozlúčka deviatakov s našou školou potom pokračovala v priestoroch školy a po nej si každý žiak prevzal to, na čo najviac čakal – svoje vysvedčenie.

            Tešíme sa na všetkých znova v septembri!

          • Rozlúčka s predškolákmi

          • Z našich predškolákov budú onedlho žiaci, so škôlkou aj s hračkami sa v piatok, posledný školský deň, rozlúčili. My im prajeme, aby sa im v 1.ročníku darilo a aby do školy chodili s úsmevom a radosťou.

          • Výlet pre žiakov mesiaca

          • Počas školského roku 2023/2024 sme každý mesiac vyhodnotili najlepšieho žiaka mesiaca za prvý a za druhý stupeň. Pre týchto žiakov sme okrem významného ocenenia pripravili aj odmenu vo forme výletu do mesta Trenčín. Zažili sme trochu adrenalínu a zábavy, ale aj histórie. Zamakali sme si spolu pri veslovaní na "Dračej lodi". Pokračovali sme adrenalínovo streľbou z luku. A samozrejme sme nemohli vynechať ani nádherný Trenčiansky hrad. Bolo nám potešením pre vás zabezpečiť tento výlet a dúfame, že sa vám podarí dostať sa medzi žiakov mesiaca aj budúci školský rok. 

          • Koncoročné výlety

          • Počas posledných dní školského roka sa uskutočnili koncoročné triedne výlety žiakov základnej aj materskej školy.

             

            Koncoročný výlet si naši najmladší užili vo FunVille - detskom zábavnom centre, kde sa vyšantili do sýtosti.

            Prváci sa vybrali do prírody a na Podbanskom si spolu aj zaplávali.

            Žiaci 2., 3. a 4. ročníka absolvovali školský výlet do Pribyliny. Okrem prehliadky historických obydlí sa previezli vláčikom v prekrásnom prírodnom prostredí a vyskúšali si česanie vlny, z ktorej si plstením vlastnoručne vyrobili malú spomienku na tento krásny výlet.

            Piataci a siedmaci koncoročný výlet strávili v krásnych Košiciach. Spoznali historické centrum mesta, zahrali sa vo vedeckom centre a krásy našej oblohy obdivovali v planetariu.

            Šiestaci s ôsmakmi sa vybrali do Tatier - absolvovali turistickú trasu na Popradské pleso a na Hrebienok cez Slavkovský štít. Okrem toho sa zabavili optickými ilúziami v Tricklandii.

            Posledný výlet 9.A sa uskutočnil na chate v Malatínoch. Počasie prialo, vydaril sa guláš aj večerná grilovačka.

          • Družinárske kúpanie

          • Keď sa začína otepľovať, naši žiaci z ŠKD už vedia, že sa môžu tešiť na družinárske kúpanie. Tak tomu bolo aj tento školský rok. V mesiaci máj a jún žiaci ŠKD s p.vychovávateľkami a p.asistentkami strávili pár hodín v bazéne Hotela Sojka v Malatínoch.

          • Športový deň základnej školy

          • Naša škola dnes žila športom. 26. jún bol u nás Športový deň, kde sa žiaci (ale aj učitelia) predviedli v rôznych disciplínach. Začali sme z ostra - hneď v úvode sa žiaci prvého stupňa a potom aj žiaci druhého stupňa postavili proti učiteľom ZŠ vo futbalovom zápase roka. S mladšími žiakmi sme tesne prehrali, so staršími sa nám podarilo uhrať remízu. Po tomto vyčerpávajúcom súboji sa každý žiak pustil do plnenia športových disciplín a snažil sa v nich získať čo najväčší počet bodov. Nakoniec si sily zmerali deviataci (trénovaní volejbalisti) a volejbalistky zo zborovne (trochu menej trénované). Ocenení medailou boli všetci, pretože každý dal zo seba maximum a predviedol super výkon, no súťaživosť je tiež motivujúca, a preto sme vyhlásili aj víťazov z každého stupňa.

            Športovcami ZŠ s MŠ Partizánska Ľupča za rok 2023/2024 sa stali:

            1. stupeň: 

            Dievčatá

            1. miesto Anna Kyreienko

            2. miesto Anabela Benčová

            3. miesto Gabriela Ťapajnová

            Chlapci

            1. miesto Martin Sameliak

            2. miesto Artúr Kráľ

            3. miesto Šimon Hošala

            2. stupeň:

            Dievčatá

            1. miesto Karolína Švidroňová

            2. miesto Natália Hrdinová

            3. miesto Vanesa Sameliaková

            Chlapci

            1. miesto Damián Dobák

            2. miesto Matej Urban

            3. miesto Miroslav Rybár

            GRATULUJEME!

          • OŽAZ

          • Dnešné cvičenie Ochrana života a zdravia nám prišli spestriť členovia armády SR. Nadšenie v očiach našich žiakov bolo úžasné. Prišli si na svoje chlapci aj dievčatá. Ukázali, akí skvelí sú v zdravotnej príprave - oživovali, obväzovali a preukázali teoretické vedomosti. Aj nájsť miesto na mape podľa súradníc bola pre nich hračka. No a hádzanie granátom a skúška zbraní, to bolo top. A prezradíme vám, že pri preťahovaní lanom sme boli lepší ako vojaci. Ďakujeme za super deň strávený s týmito ľuďmi!

          • Beseda s Gabrielou Gajanovou

          • Dnes našu základnú školu navštívila významná športová osobnosť - vicemajsterka Európy v atletike z Ríma 2024, Gabika Gajanová. Prišla k nám, aby sa podelila o svoj inšpiratívny príbeh. Boli sme plní nadšenia a očakávania. Po srdečnom privítaní od pána riaditeľa začala rozprávať o svojej ceste k úspechu, zdôrazňujúc význam disciplíny, vytrvalosti a viery v seba. Potom nasledovala interaktívna časť, kde žiaci kládli otázky o jej tréningoch, stravovacích návykoch a osobných zážitkoch zo súťaží. Každý žiak si odniesol aj autogram a spoločnú fotografiu. Návšteva atlétky zanechala v žiakoch hlboký dojem a motiváciu pracovať na svojich snoch. Na záver Gabika odovzdala škole symbolickú bežeckú tretru s jej autogramom, ktorá bude vystavená v školskej trofejnej miestnosti ako pripomienka tohto nezabudnuteľného dňa.

            Ďakujeme za jej čas a ochotu inšpirovať našich žiakov. Veríme, že jej návšteva v nich zanechala hlboký dojem a motivovala ich k dosahovaniu vlastných úspechov.